Na tuhle rakouskou klasiku se do Vídně sjíždějí turisté z celého světa!
Potřebujete:
600 g telecí kýty, 600 g vepřového sádla (nebo přepuštěného másla ghí), 250 g hladké mouky, 250 g strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř
Postup
Telecí kýtu odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
Telecí řízek obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem jako při naší tradiční verzi řízku! Obal má pak trochu jinou konzistenci.
Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou jeho pravosti je bublina mezi obalem a masem.
Vídeňský řízek podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové nati. Typickou přílohou je bramborový salát s cibulí, ale bez majonézy. Jen s trochou octa, oleje, pepře a soli. .