Suroviny: 200 g másla 380 g polohrubé mouky 6 vajec 200 g cukru moučka + na posypání 1 prášek do pečiva 250 ml smetany ke šlehání 200 g mletých jader vlašských ořechů
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo s polovinou cukru vyšleháme do pěny.
Vmícháme žloutky a začneme postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu.
Z bílků ušleháme sníh a před koncem šlehání přidáme cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmícháme do těsta a nakonec přidáme i mleté ořechy. Vlijeme do formy, uhladíme na povrchu a pečeme přibližně 60 minut.
Necháme vychladnout a opatrně vyklopíme z formy..