Vyzkoušejte ji i s lahodnou polevou, kterou uděláte z cukru, horké vody a citronové šťávy a pak ji pomocí papírového kornoutku nastříkáte na hotovou roládu.
Ingredience: 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru krupice, 100 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek, 1 sáček vanilkového a jahodového pudinku
Náplň: 200 ml mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, 50 g cukru krupice, 70 g másla, 80 g jahodového džemu, 50 ml vody, 2 lžíce jahodového sirupu, 1 lžička punčového aroma, 40 ml griotky
Na dokončení: 60 g cukru moučka, 2 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy
Postup: Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny, bílky s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Smíchejte a přidejte mouku s kypřicím práškem.
Těsto rozdělte na dva díly, do jednoho vmíchejte vanilkový pudink, do druhého jahodový. Každý rozetřete na jeden plech. Pečte v rozehřáté troubě zhruba 8 minut.
Korpusy zlehka poprašte moukou, položte na ně pečicí papír a obraťte tak, že těsto bude ležet na novém papíře. Nechte zchladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a míchejte do zchladnutí. Přidejte změklé máslo a vyšlehejte hladký krém.
Vanilkový korpus potřete džemem a na něj položte jahodový korpus, pokapejte vodou se sirupem, punčovým aroma a griotkou.