Marinování v bourbonovém nálevu dodá kotletám vynikající chuť a šťavnatost. Podávejte se zeleninovou oblohou.
Potřebujete:
✿ 2 kotlety
✿ 1 cibuli
✿ 1 bobkový list
✿ špetku skořice
✿ 6 kuliček černého pepře
✿ 3 kuličky nového koření
✿ 2 hřebíčky
✿ 3 lžíce hnědého cukru
✿ 3 lžíce soli
✿ 1 hrnek horké vody
✿ 2 hrnky studené vody
✿ 3 lžíce bourbonu
✿ 4 lžíce oleje
✿ snítku rozmarýnu
1. Maso omyjte, osušte a vložte do mísy vedle sebe. Navrch dejte nakrájenou cibuli, bobkový list, skořici, pepř, nové koření, hřebíček a rozmarýn.
2. V míse smíchejte sůl a cukr, přilijte horkou vodu a šlehejte, až se vše rozpustí. Přimíchejte studenou vodu, bourbon a 2 lžíce oleje. Směsí zalijte kotlety a obalte je v ní ze všech stran.
Přikryjte a nechte 2–4 hodiny v chladu marinovat, během této doby maso několikrát obraťte.
3. Rošt grilu potřete olejem. Maso nechte okapat, osušte ho, zbavte koření a potřete z obou stran olejem. Rozložte ho dále od ohně, po 20 minutách jej přesuňte nad žhavé uhlí a grilujte 4–7 minut z každé strany.