Pro děti se tohle cukroví nehodí, ale dospělí z něj budou u vytržení. Je sice trochu pracnější, ale jeho lahodnost stojí za to.
Suroviny:
● 20 loupaných mandlí
● 20 vypeckovaných sušených švestek
● 200 g kvalitní hořké čokolády
● 500 g kvalitního marcipánu
● 200 ml rumu nebo likéru
● Amaretto, podle chuti
Postup:
Mandle na noc namočte do vlažné vody, švestky do rumu nebo likéru.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Mandle a švestky nechte okapat. Do každé švestky vložte mandli. Poté švestky napíchněte na párátko a obalujte v čokoládě. Čokoládu nechte ztuhnout.
Marcipán nakrájejte na dvacet kousků. Z každého kousku udělejte placičku a do ní zabalte švestku a vytvarujte šištičku. Pokud chcete mít cukroví opravdu hezké, vtlačte šištičku do hranaté bonbonové formičky a vyklepněte. Hotové cukroví můžete ještě namočit v čokoládě.
Příprava: 40 min
Cena: 180 Kč