Báječné kotletky na víně s tymiánem a rozmarýnem vás ohromí svou jemnou chutí.
Potřebujete:
✿ 4 vepřové kotlety
✿ 150 ml červeného vína
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1 lžíci rajského protlaku
✿ 1 mrkev
✿ 1/2 červené papriky
✿ tymián
✿ 250 ml vývaru
✿ 1 lžíci mouky
✿ 2 lžíce másla
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ čerstvý rozmarýn
1. Kotlety osolte a opepřete. Mrkev, cibuli a papriku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte lžíci másla s trochou oleje a kotlety prudce opečte z obou stran. Přidejte cibuli, mrkev a rajský protlak. Krátce orestujte a zalijte vínem.
2. Víno nechte vyvařit, přilijte vývar, tymián a snítky rozmarýnu. Ztlumte oheň, zakryjte a duste doměkka. Kotlety a rozmarýn vyndejte a dejte stranou.
Zbylé máslo smíchejte s moukou, vlijte do pánve a nechte asi 20 minut provařit, po 10 minutách přidejte papriku.
3. Omáčku rozmixujte ponorným mixérem, vraťte do ní kotlety a rozmarýn a nechte prohřát. Podávejte třeba se šťouchanými bramborami.