Pro mnohé jsou opečené škubánky vzpomínkou na dětství. Vyzkoušejte letos v čase půstu jejich kořeněnou verzi.
Potřebujete:
500 g brambor, 300 g hrubé mouky, 3 stroužky česneku, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku drceného kmínu, sůl, olej
Postup
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v dostatečném množství osolené vody doměkka. Uvařené brambory slijte, několik lžic vody ale nechte v hrnci.
Vařicí brambory zasypte moukou, několikrát projeďte šťouchadlem a pod pokličkou nechte pařit půl hodiny.
2. Do spařených brambor přidejte česnek utřený se solí a koření. Vše důkladně propracujte. Z hladkého tužšího těsta tvarujte placičky a opékejte je na rozpáleném oleji hezky dozlatova.
Podávejte se zelným salátem nebo zakysaným zelím, či s čerstvým bylinkovým sýrem.