Pokrm máte připravený do patnácti minut.
Ingredience:
1 hrnek jasmínové rýže
2 hrnky vody
špetka soli
1 lžíce rýžového octa
cca 200–250 g krevet
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
špetka soli a pepře
šťáva z 1/2 limetky
1 zralé avokádo
1/2 salátové okurky
sezamová semínka
pikantní majonéza k dochucení
Postup:
Rýži důkladně propláchněte, dokud z ní neteče téměř čirá voda.
V hrnci přiveďte k varu 2 hrnky vody, přidejte rýži a špetku soli.
Zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a vařte 12–15 minut.
Nechte pod pokličkou 5 minut dojít. Můžete ji zakápnout octem.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a krátce orestujte.
Přidejte krevety, osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty z každé strany.
Na závěr zakápněte limetkovou šťávou a odstavte.
Do misek rozdělte uvařenou rýži.
Navrch přidejte opečené krevety, plátky avokáda a kolečka okurky.
Můžete posypat sezamem a případně podávat se sójovou omáčkou nebo pikantní majonézou.
Jsem nadšená, že je tento recept tak rychlý a snadný! Navíc je skvělé, jak ty chutě krevet a avokáda spolu ladí.
Tohle vypadá jako parádní recept na rychlí oběd! Doufám, že se mi to povede, nikdy jsem avokádo pořádně nepoužívala.
Opečené krevety s avokádem vypadají skvěle a za patnáct minut to je hotové? To musím vyzkoušet, mám po práci často málo času na přípravu jídla.