Malé houbové pohoštění se vždy hodí. Chutná s pivem i vínem.
Ingredience:
8 plátků světlého chleba
300 g hub (žampiony nebo směs)
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
čerstvá petrželka
sůl, pepř
trocha parmazánu či sýru grana padano
citron
Postup:
Plátky dobrého chleba opečte nasucho na pánvi.
Ještě horké je z jedné strany potřete stroužkem česneku.
Mezitím si připravte vrchní směs. Na pánvi rozehřejte olivový olej spolu s máslem a vsypejte na plátky nakrájené houby.
Restujte je několik minut dozlatova, aby pustily vodu a ta se odpařila. Poté je osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou petrželku.
Směs rozdělte na připravené topinky, posypejte jemně nastrouhaným parmazánem nebo sýrem grana padano a podávejte ještě teplé. Pro ještě lepší chuť můžete každý chléb zakápnout pár kapkami citronové šťávy.
Hmm, vypadá to fakt lahodně. Mám ráda rychlé a chutné recepty. Díky za inspiraci!
Jé to zní super! Bruschetta u nás frčí, určitě ji zkusím podle tohodle receptu. Jen kde seženu ten sýr, hehe.
Recept na opečenou bruschettu je skvělý nápad! Kombinace hub a česneku mě vždy nadchne. Určitě vyzkouším s domácím chlebem.