Omeleta je vděčný pokrm jak na snídani, tak i na večeři. Snadno do ní zpracujete zbytky zeleniny, sýrů i uzenin. Vylaďte ji k dokonalosti podle vlastních chuťových preferencí či vašich hostů.
Ingredience: 4 porce
● 8 vajec
● 300 g brokolice
● 150 g hrášku
● 2 lžíce nasekané petrželky
● 50 g strouhaného eidamu
● máslo na smažení
● sůl
● pepř
Postup:
Brokolici uvařte ve slané vodě doměkka. Vejce vyklepněte do mísy, přidejte nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Pak vše prošlehejte. Na pánvi nechte rozpustit kousek másla.
Přilejte čtvrtinu vaječné směsi, trochu hrášku a pár kousků brokolice. Usmažte omeletu. Takto postupujte dál a upečte 4 omelety. Podávejte je s opečenými tousty nebo jiným pečivem.
Příprava: 40 min
Cena za porci: 28 Kč