Jednoduché jídlo poslouží jako vydatná snídaně nebo lehčí večeře. Podávat ho můžete i s rajčaty nebo jinou zeleninou.
Potřebujete:
✿ 200 g hub
✿ 4 vejce
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 jarní cibulku
✿ 80 g tvrdého sýru
✿ 2 lžíce smetany
✿ 2 lžíce oleje
✿ sůl, pepř
✿ hrst čerstvé petrželky
1. Očištěné houby a česnek nakrájejte na plátky, cibulku na kolečka. Sýr nastrouhejte najemno. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a houby společně s česnekem a cibulkou duste do odpaření vody z hub.
2. Ve větším hrnečku rozšlehejte vejce se solí, pepřem, smetanou a nastrouhaným sýrem. Zalijte touto směsí podušené houby a přikryté duste do částečného ztuhnutí vajec.
3. Nakonec dejte omeletu na chvilku zapéct do trouby, až vejce zcela ztuhnou a povrch lehce zezlátne. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.