Hodí se jako vydatnější snídaně nebo i lehká večeře. Do omelety můžete přidat také sušená rajčata, opečenou cuketu, zelené olivy apod.
Ingredience: 4 porce
8 vajec
500 g zeleného chřestu
150 g fety
150 g rukoly
máslo na smažení
3 lžíce olivového oleje
hrst nasekaných ořechů
sůl
pepř
Postup:
Z chřestu odkrojte tvrdé konce. Ořechy opražte na suché pánvi. Vyklepněte vždy dvě vejce, osolte, opepřete, prošlehejte a na másle opečte omelety. Na jiné pánvi mezitím zahřejte olej. Krátce opečte chřest.
Každou omeletu pak naplňte trochou rukoly, rozdrobeného sýra, chřestem a ořechy. Podávejte s pečivem.
Příprava: 40 min
Cena/porce: 40 Kč