Bylinkovou omáčku chimichurri (čti čimičuri) původem z Argentiny můžete použít jako marinádu i jako omáčku k masu.
Potřebujete:
✿ 1/2 balení oregana
✿ 25 g hladkolisté petrželky
✿ 1 lžíci koriandru
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ červený vinný ocet
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
1. Bylinky pokrájejte najemno. Česnek utřete se solí a přidejte k bylinkám do misky. Chilli papričku zbavte semínek a nasekejte ji nadrobno přidejte do misky a vše smíchejte
2. Do misky přidejte citronovou šťávu a oregano. Olivový olej smíchejte s vinným octem, přilijte do misky tak, aby bylo vše ponořené. Dochuťte pepřem, případně solí a vše důkladně promíchejte.
3. Omáčku nechte rozležet alespoň 10 minut, ideálně ale 2 hodiny, aby se chutě propojily. V lednici ji pak můžete uchovávat asi 1 den.
Skvělé, vždycky jsem chtěla zkusit něco nového k masu. Omáčka zní výborně, určitě vyzkouším!
Jé, čimičuri znám! Skvělý tip, myslím, že to doma zkusím udělat na grilovačku s kamarádi. Díky za recept!