Salát nebo omáčku ze salátové okurky podávejte k masu, zeleninovým salátům anebo jako chuťovku k teplému řeckému pita chlebu.
Suroviny:
1 velká salátová okurka
250 g pravého řeckého jogurtu
3 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 vrchovatá hrst čerstvého kopru
1 polévková lžíce čerstvé máty nebo jiné bylinky
sůl, pepř
Postup:
Salátovou okurku omyjte a na struhadle nahrubo nastrouhejte. Vymáčkněte z nastrouhané okurky přebytečnou vodu. Okurku zamíchejte společně s řeckým jogurtem a přidejte podle chuti sůl a pepř.
Dále tzatziki dochuťte čerstvou citronovou šťávou, koprem, mátou, trochou olivového oleje a prolisovaným česnekem. Pokrm dozdobte plátky okurky, koprem a ještě trochou olivového oleje.