Do dipu si můžete namáčet zeleninu nebo si jej natřete na čerstvý chléb či pita chléb.
Ingredience:
1 velká okurka
5 lžic řeckého jogurtu
3 stroužky česneku
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
1/2 hrsti čerstvého koriandru
sůl, pepř
olivový olej
1/2 limety
Postup:
Okurku oloupejte a nastrouhejte na struhadle najemno. Nechte okurku okapat nebo ji zbavte přebytečné vody pomocí kuchyňské utěrky.
Poté k ní přidejte řecký jogurt, osolte, opepřete a jako poslední přidejte tři stroužky prolisovaného česneku. Dip také dochuťte několika kapkami olivového oleje a najemno nasekaným čerstvým koriandrem.
Úplně nakonec zakápněte dip limetovou nebo citronovou šťávou. Servírujte s trochou koriandru nebo jiné čerstvé bylinky. Přejeme vám dobrou chuť.
Jsem nadšená. Konečně něco nového a originálního do mého repertoáru receptů. Myslím, že limetka dodá dipu skvělou chuť. Těším se, až si tohle pochutnání udělám. Díky!
Skvělá idea! Já osobně bych možná experimentovala i s jinými bylinkami než koriandr, ale to už je asi jen osobní preference. Díky za sdílení receptu, určitě vyzkouším.
Zajímavé spojení okurky s jogurtem, na tohle bych sama nepřišla. Česnek sice miluju, ale tři stroužky se mi zdají dost. Uvidím jak to všichni doma přijmou. Díky za inspiraci!
Tohle vypadá na super recept, musím vyzkoušet. Okurky mam rada a jogurtovy dip s tim bude urcite dobry. Jen nevim, jestli dam tolik česneku, manzel to nemusi.