Lehce pikantní a velmi osvěžující polévka připravovaná bez tepelné úpravy je nabitá vitaminy a minerály.
Potřebujete:
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1,5 hrnku vody
✿ 1 avokádo
✿ 1 lžící olivového oleje
✿ 1 salátovou okurku
✿ sůl, mletý pepř
✿ čerstvé bylinky
1. Okurku, cuketu i česnek oloupejte. Avokádo rozkrojte, vyndejte pecku a dužinu vydlabejte. Asi 1/4 salátové okurky odkrojte, nakrájejte na plátky a dejte stranou (případně i pár tenkých plátků avokáda).
2. Ostatní zeleninu vložte do mixéru a rozmixujte najemno. Směs ochuťte čerstvě mletým pepřem a solí, ideální je růžová himálajská.
3. Polévku vychlaďte a rozdělte na talíře. Do každého dejte pár plátků okurky (nebo avokáda) a ozdobte bylinkami, cibulkou, naklíčenými semínky apod.