Ohnivým kuřetem to vlastně všechno začalo, když dva mladí kuchaři opustili brány vězení a přijeli se postarat o hospodu, kterou jeden z nich zdědil. Pikantní pokrm jim přinesl první úspěch.
Potřebujete:
8 kuřecích křídel, 2 velké cibule, černé pivo, hladkou mouku, máslo, chilli, med, sůl, mletý pepř, chleba
Postup:
V kastrůlku rozpalte máslo, přidejte hladkou mouku a udělejte si jíšku.
Cibule oloupejte a nakrájejte najemno. Nasypte rovnoměrně do pekáče a zalijte černým pivem. Kuřecí křídla osolte, dostatečně okořeňte chilli kořením a pepřem a pokapejte medem. Přidejte je do pekáče, vložte do rozehřáté trouby a upečte dozlatova.
Poté křídla vyjměte, výpek dolijte trochou piva a zahustěte připravenou jíškou. Můžete ještě podle chuti dokořenit a výpek trochu provařit.Nakonec vložte zpátky křídla a ještě je krátce zapečte.
Servírujte ozdobené čerstvou petrželkou nebo pažitkou, s chlebem a vychlazeným pivem..