Žloutkové věnečky patří mezi nejtradičnější a nejoblíbenější cukrárenské výrobky.
Příprava: 55 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 4 Kč
Suroviny na 20 kusů
Na těsto
– 5 lžic oleje
– 150 ml vody
– 125 g hladké mouky
– špetka soli
– 3 vejce
Na krém
– 300 ml mléka
– 1 vanilkový pudink
– 100 g moučkového cukru
– 250 ml 33% šlehačky
Postup
1. Do vroucí vody vsypte mouku a sůl. Hmotu chvíli převalujte vařečkou. Odstavte a do těsta zapracujte vejce.
2. Vychladlé těsto přesuňte do sáčku s hubičkou a stříkejte na plech věnečky. Pečte při 180 ºC asi 35 minut.
3. Do mléka vmíchejte pudink a cukr a uvařte pudink. Až vychladne, rozšlehejte ho se šlehačkou.
4. Věnečky rozřízněte a naplňte krémem.