Zkaramelizované hrušky v kombinaci s křupavým listovým těstem chutnají famózně. Vyzkoušejte koláč také z jablek nebo švestek.
Ingredience: na 1 kulatou formu
● 200 g listového těsta
● 3 hrušky
● 2 lžíce másla
● 100 g třtinového cukru
● 1 lžička mleté skořice
Postup:
Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. V pánvi nechte rozpustit máslo. Přidejte hrušky, opečte je a pak vmíchejte cukr smíchaný se skořicí. Formu na koláč vyložte pečicím papírem. Hrušky z pánve přendejte do formy a rovnoměrně rozložte.
Listové těsto vyválejte, přendejte na hruškovou náplň a okraje těsta zahněte dovnitř. Těsto na několika místech propíchněte, aby mohla unikat pára. Vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte 25 až 30 minut. Po upečení na formu položte talíř a koláč překlopte.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 15 Kč