Zkaramelizované hrušky v kombinaci s křupavým listovým těstem chutnají naprosto fantasticky. Vyzkoušejte obdobný koláč třeba také z jablek, švestek nebo zkrátka z ovoce, které zrovna máte.
Ingredience na 1 kulatou formu:
● 200 g listového těsta
● 3 hrušky
● 2 lžíce másla
● 100 g třtinového cukru
● 1 lžička mleté skořice
Postup:
Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. V pánvi nechte rozpustit máslo. Přidejte hrušky, opečte je a vmíchejte cukr smíchaný se skořicí. Formu na koláč vyložte pečicím papírem, hrušky z pánve přendejte do formy a rovnoměrně rozložte.
Listové těsto vyválejte, přendejte na hruškovou náplň a okraje těsta zahněte dovnitř. Těsto místy propíchněte, aby mohla unikat pára. Vložte do trouby a na 190 0C pečte asi 30 minut. Po upečení na formu položte talíř a koláč překlopte.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 15 Kč
To vypadá skvěle! Mám doma zrovna několik hrušek, tak je využiju. Děkuji za recept!
Wow, tenhle koláč vypadá božsky! Hrušky a karamel, to je skvělá kombinace. Musím ho brzy vyzkoušet s děckama.