Klasický vývar jistě všichni známe, co si ho ale připravit po asijsku?
Suroviny:
2 větší morkové kosti
2 svazky zeleniny pak choi (seženete v asijských obchodech)
hrst jarní cibulky
250 g rýžových nudlí
2 čerstvé chilli papričky
sůl, pepř
1 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetové šťávy
Postup:
Do hrnce se 3 litry vody umístěte všechno maso a přiveďte k varu. Vařte 2,5 hodiny.
Do misky s vlažnou vodou si namočte rýžové nudle. Pak choi dejte na 4 minuty vařit do vroucí vody.
Pár minut před dovařením vývaru do hrnce umístěte i rýžové nudle, pak choi a chilli papričky.
Dochuťte solí, pepřem, rybí omáčkou a šťávou z limety. Vývar dozdobte jarní cibulkou a chilli papričkou. Dobrou chuť.
Něco navíc
Asijský vývar můžete obložit také čerstvou červenou cibulí a bambusovými výhonky.