Sendvič s tuňákem patří mezi svačinovou klasiku. Můžete jej různě obkládat nakládanou či čerstvou zeleninou nejen na efekt, ale i pro chuť.
Ingredience: 6 celozrnných bagetek nebo 2 velké, 200 g tuňáka ve vlastní šťávě, 1 menší cibule, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majolky, 1 lžička polotučné hořčice, 2 nakládané okurky, citron, hrst polníčku, listy ledového salátu, sůl a pepř
Postup: Bagetky rozkrojíme a nasucho opečeme na pánvi, musí být křupavé. Tuňáka scedíme a v misce jej smícháme s majonézou, jogurtem, hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulí, zakápneme ho několika kapkami citronu a dobře promícháme.
Pomazánku dochutíme a naneseme ji na opečené housky. Na spodní část přidáme omytý a osušený list salátu, na něj dáme nakrájenou kyselou okurku, polníček, přiklopíme a báječná svačinka je hotová.