Na hovězí maso můžete nakonec přidat rozdrobený plísňový sýr.
Ingredience: 800 g hovězího masa, sůl a pepř, 2 rajčata, 4 nakládané okurky, 4 listy ledového salátu, 1 cibule, 4 vejce, 8 plátků slaniny, 4 housky na burgery, 500 g rajčat, 80 g třtinového cukru, sůl a pepř, 4 stonky máty
Postup: Troubu rozehřejte na 200 °C. Rajčata nakrájejte na měsíčky, posypejte cukrem a dejte na pekáč. Ten vložte do rozpálené trouby a pečte rajčata zhruba 30 minut.
Měkká rajčata opečená dozlatova i se šťávou, kterou pustila, nalijte do misky, rozmačkejte vidličkou a nechte vychladit. Studená rajčata dochuťte solí, pepřem a nasekanou mátou.
Maso namelte nebo si koupte už namleté třeba od řezníků, dochuťte solí a pepřem a vytvarujte burgery.
Okurky nakrájejte podélně na slabé plátky, rajčata na slabá kolečka stejně jako cibuli. Maso dejte na rozpálenou pánvičku a opečte z obou stran. Během pečení přidejte slaninu a opečte dozlatova.
Hotové maso a slaninu sundejte z pánve a nechte 2 minuty odpočinout. Na rozpálenou pánev dejte opéct housku na burger.
Na další pánvi si mezitím udělejte z vajíčka volské oko, které by mělo mít hodně tekutý žloutek. Ten by vám pak měl krásně vytéct a propojit všechny komponenty dohromady.
Pak už jen kompletujte, spodní část opečené housky namažte domácím kečupem, přidejte maso, cibuli, rajčata, okurku, salát, vejce, slaninu a přiklopte vrchní částí bulky namazanou zase kečupem.