Nevíte jaké houby použít? Smaženici nejvíce sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.
Ingredience: 2 lžíce másla nebo sádla, 1 cibule, 500 g hub, 2 lžičky drceného kmínu, sůl a pepř, 2 vejce, topinky nebo chléb
Postup: V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.
Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vody (raději méně než více, případně vodu dolijete – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši).
Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám. Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo chlebem.