Suroviny:
120 g másla
220 g moučkového cukru
4 vejce
400 ml vlažného mléka
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 sáček kypřícího prášku
hrubá mouka na vysypání formy
500 g čerstvých jahod
moučkový cukr na poprášení
Postup: Máslo utřeme v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty.
Pak přimícháme vlažné mléko a polovinu prosáté mouky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zbytek mouky prosijeme s kypřicím práškem a přidáme k těstu do robotu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Vlijeme polovinu těsta a poklademe polovinou jahod, zalijeme druhou půlkou těsta a poklademe zbylými jahodami. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujeme..