Pálivé papričky jalapeňos (čtěte chalapeňos) jsou oblíbené v celém latinskoamerickém světě.
Suroviny:
6 kusů jalapeňos papriček
150 g tvrdého sýru typu čedar
hrst čerstvého koriandru
2 vejce
hrnek hladké mouky
hrnek strouhanky
½ litru rostlinného oleje
Postup:
Papričky umyjte a vyjměte jádřince tak, aby vám paprička zůstala celá. Nastrouhejte si sýr a smíchejte ho s trochou nasekaného koriandru.
Směsí naplňte každou papričku zvlášť. Pak je obalte v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
Papričky usmažte na oleji a podávejte se zakysanou smetanou a pečivem nebo bramborovým salátem.
Náš tip
Výtečně chutnají i papričky plněné sýrem, omotané plátkem slaniny a obalené v trojobalu.