Vynikající cuketové hranolky poslouží jako občerstvení pro návštěvu nebo si je můžete dát třeba s bramborovou kaší.
Potřebujete:
✿ 2 cukety
✿ 2 vejce
✿ 100 g parmezánu
✿ 3 stroužky česneku
✿ hrst petrželové natě
✿ sůl, pepř
✿ 100 g strouhanky
✿ 4 lžíce hladké mouky
✿ olej
1. Cukety omyjte, oloupejte a nakrájejte na větší hranolky. Česnek oloupejte a prolisujte, sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte najemno. Vejce rozšlehejte v hlubokém talíři.
2. V dalším talíři smíchejte strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem, česnekem, solí a pepřem. Cuketové hranolky postupně obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v připravené strouhance.
3. Ve velké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a smažte v něm hranolky ze všech stran dozlatova. Vyjměte, nechte okapat na papírové utěrce a podávejte ideálně s nějakým dresinkem.