Suroviny na 4 porce:
● 400 g těstovin (nudle)
● špetka muškátového oříšku
● 300 g uzeného lososa
● 400 ml smetany ● 50 g másla
● 5 cl brandy ● 1 snítka kopru
● dle chuti sůl a pepř
● petržel na ozdobu
Postup:
Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanou a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru a nasekanou petrželí.