Stačí pár ingrediencí, a máte dokonalé jídlo, v kterém vyniknou všechny chutě.
Ingredience: na 4 porce
● 500 g hub, nejlépe hřibů
● 500 g čerstvých těstovin (tagliatelle)
● 2 snítky rozmarýnu
● 2 snítky tymiánu
● 1 hrst hladkolisté petrželky
● 4 stroužky česneku
● 1 lžíce másla
● šťáva z ½ citronu
● parmazán
● olivový olej
● sůl
● pepř
Postup:
Těstoviny uvařte v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus a nechte je okapat. Dvě lžíce vody z těstovin si nechte stranou. Houby a česnek nakrájejte na plátky.
V hlubší pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte houby, česnek, rozemnutý tymián a rozmarýn. Opékejte přibližně 5 minut.
Poté přidejte máslo, těstoviny a vodu z těstovin a vše důkladně promíchejte. Těstoviny zjemněte máslem, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a solí. Před podáváním nudle posypte nadrobno nasekanou petrželkou a parmazánem.
Příprava: 20 min
Cena za 1 porci: 90 Kč