Tento recept od Světlany Nálepkové voní dálkami. I když se u nás už natolik zabydlel, že patří mezi nejznámější thajské pokrmy, které se u nás připravují, rozhodně si jej zkuste připravit podle tohoto návodu.
Ingredience:
200 g rýžových nudlí, 300 g předvařených, oloupaných krevet, 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno, 2 červené chilli papričky nakrájené na tenké pásky, ½ lžičky chilli koření, 3 polévkové lžíce rybí omáčky, 2 až 3 jarní cibulky, 1 polévková lžíce citrónové šťávy, ½ čajové lžičky hnědého cukru, ½ čajové lžičky soli, 2 polévkové lžíce nasekaných, nasucho opražených nesolených arašídů, 2 vejce, olej
Postup: Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Některé stačí jen nakrátko přelít horkou vodou a nechat nabobtnat. Jiné se musí chvíli povařit. Je to ale jen pár minut. Jsou lehké a zdravé. Na závěr je přelijeme studenou vodou a odložíme stranou. Zatím si připravím hlavní směs.
A to tak, že nejlépe do woku dáme olej, přidáme nakrájený česnek, chilli a očištěné krevety. Pokud používáme ne čerstvé, ale mražené, je lepší nechat je dopředu rozmrazit. Vše opečeme. Do této směsi přidáme cibulku a chilli a opět asi minutu opékáme.
Přidáme hotové a připravené rýžové nudle. Dále dochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou, cukrem a posypeme arašídy. Trochu směs opečeme, pak ji shrneme na jednu stranu pánve a na tuto volnou část pánve vylijeme rozmíchaná vejce.
Chvíli je mícháme a zapracujeme do směsi. Vše spolu důkladně promícháme, dokud nejsou vejce uvařená a ihned podáváme. Kdo jej má rád, posype si nudle nakrájeným koriandrem..