V Číně se připravují na narozeniny, asi i proto, že jsou tak moc dobré.
Suroviny:
● 1 balení čínských nudlí
● 500 g mletého vepřového
● 1 lžíce sezam. oleje
● 1 lžíce rostlinného oleje
● 1 lžíce česneku, 1 lžíce zázvoru, 3 lžíce jarní cibulky (vše nasekané)
● 3 lžíce sladké chilli omáčky
● 3 lžíce čínského švestkového vína/sherry
● 2 lžíce sójové omáčky
● 1 lžíce třtin. cukru
● 300 ml drůbežího vývaru
● 1 lžíce škrobové moučky
● na ozdobu: smažená cibulka, citron, čerstvý koriandr
Postup:
Nudle uvařte dle návodu. Sceďte je, propláchněte, promíchejte s olejem a nechte stát v hrnci.
Ve woku rozpalte olej. Vsypte zázvor, česnek a cibuli. Promíchejte i s masem a přitom rozmělňujte větší kousky na menší. Až maso zbělá, přidejte přísady kromě moučky. Vařte asi 5 min a pak do pánve vlijte škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě. Jakmile omáčka zhoustne, odstavte wok z plamene.
Nudle promíchejte s omáčkou a podávejte. Můžete ozdobit smaženou cibulkou, koriandrem…
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 20 Kč