Potřebujete:
1 balení čínských instantních nudlí, 500 g mletého vepřového, 1 lžíci sezamového oleje, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci nasekaného česneku, 1 lžíci nasekaného zázvoru, 3 lžíce jemně nasekaných jarních cibulek, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce čínského švestkového vína nebo sherry, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíci třtinového cukru, 300 ml drůbežího vývaru, 1 lžíci škrobové moučky na přípravu asijských jídel
K podávání:
lupínky chilli papričky, smaženou cibulku, citron, čerstvý koriandr
Postup:
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je, propláchněte, promíchejte se sezamovým olejem a nechte je stát v zakrytém hrnci.
Ve woku rozpalte olej. Vsypte zázvor, česnek a cibuli. Promíchejte a přihoďte maso. Míchejte je obracečkou a přitom rozmělňujte větší kousky tak, aby bylo co nejvíc rozdrobené. Když maso zbělá, přidejte ostatní přísady kromě škrobové moučky.
Vařte asi pět minut a pak do pánve vlijte škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě. Jakmile omáčka zhoustne, odstavte wok z plamene.
Nudle dobře promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Na talíři je můžete ozdobit smaženou cibulkou, nasekaným koriandrem a skrojkem citronu.