Nevšední chuť letních krůtích karbanátků rozhodně bude svědčit nejen těm, kteří dbají o svou štíhlou postavu, ale i skutečným jedlíkům.
Ingredience: 300g mleté krůtího masa, 3 lžíce mléka, 2 větší čerstvé žampiony, 1 červená cibule, 1 hrst čerstvého koriandru, pepř, sůl, 4 žemle, 4 plátky sýru
Dip: 1 avokádo 1 lžíce odlehčené majolky, 1 lžička limetkové šťávy
Postup: Maso dáme do misky a zakapeme ho mlékem, které necháme vstřebat.
Umixujete houby společně s cibulí, koriandrem a česnekem. Hmotu přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, nejlépe rukama. Karbanátky vytvarujeme a ogrilujte z obou stran dozlatova.
Nakrájíme avokádo, přidáme šťávu z limetky a špetku soli a vidličkou připravíme dip.
Žemle dáme rozpéct do trouby, poté je rozkrojte, vložíme do nich plátek sýru, na něj karbanátek a na něj dáme vrstvu avokádového dipu, přiklopíme a než jej přiklopíme, můžeme ho obložit zeleninou či salátem a přiklopíme.
.