Rybí polévka nesmí na štědrovečerním stole chybět, ale je načase vyzkoušet nový recept.
Suroviny:
1 kapří hlava
1 kapří kostra i s rybím masem
1 bobkový list
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
mlíčí nebo jikry
2 mrkve
kousek řapíkatého celeru
kousek kořenové petržele
1 velká cibule
1 badyán
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Postup:
Hlavu a kostru vložte do hrnce a zalijte 3 l vody. Až se začne voda vařit, přidejte bobkový list, nové koření a mlíčí či jikry. Vařte hodinu. Kapra z polévky vyjměte a zkuste z něj vyndat všechny kosti.
Mezitím do vývaru přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte badyán. Vařte cca 15 minut. Osolte ho a opepřete.
Nyní vraťte do polévky rybí maso a vařte dalších 30–40 minut. Vyjměte z polévky badyán, dochuťte ji muškátovým oříškem a bylinkami.