Kuře pečené na plechovce s pivem není vtip, ale naprosto skvělý pokrm, kterému chmelový mok dává skvělou chuť
Ingredience:
1 kuře, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky sladké papriky, 2 špetky pálivé papriky, 2 lžičky soli, 1 lžička práškové hořčice (lze i klasickou), ½ lžičky pepře, ½ lžičky sušeného tymiánu, 2 stroužky česneku, 0,33 l piva Krušovice Královská 12, ¼ citronu, 3 lžíce rozpuštěného másla
Postup: V misce si připravíme kořenící směs. Smícháme cukr, papriku, sůl, hořčici, pepř, tymián a česnek. Odlijeme půlku piva a do plechovky přidáme 1 lžičku kořenící směsi. Kuře posypeme kořením na povrchu potřeném máslem i zevnitř.
Posadíme ho na plechovku s pivem tak, aby váha byla na stehnech a plechovce. Pečeme 75 minut při 180 °C.