Suroviny: 3 menší bagetky 400 ml smetany na vaření 2 vejce 2 cukry vanilkové 1 lžíce másla 500 g měkkého polotučného tvarohu (2 kelímky) 4 lžíce cukru moučka + na poprášení 500 g jahod
Postup: Bagetky nakrájíme na tenčí krajíčky.
V misce rozkvedláme smetanu, vejce a vanilkové cukry. Směs mícháme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Každý plátek bagetky pak namočíme do této směsi.
Připravíme si zapékací misku, vymažeme ji máslem až po okraj a celé dno formy nebo plechu poklademe plátky namočené bagety tak, aby se špičky trošku překrývaly.
Oba tvarohy vyklopíme z vaničky do připravené misky. Přidáme moučkový cukr a směs důkladně promícháme, aby v ní nezůstaly hrudky cukru. Poté tvarohovou směs nanášíme lžící na plátky baget. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
Ty skládáme na vrstvu tvarohu. Poté je zakryjeme další vrstvou namočených plátků baget. Dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 30 minut, dokud povrch není zlatavý. Před podáváním poprášíme žemlovku lehce moučkovým cukrem.
.