Domácí kremrole musejí být křehké a vláčné uvnitř.
Ingredience:
1 balení listového těsta
máslo nebo olej na pomazání trubičkových formiček
3 vejce
100 g cukru krupice
šťáva a kůra z většího citronu
moučkový cukr na posypání
Postup:
Rozválejte listové těsto na tenký plát a nakrájejte ho na proužky asi 2 až 3 cm široké. Naviňte je mírně šikmo na máslem či olejem pomazané trubičky.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova (přibližně 12 až 15 minut).
Nechte trochu vychladnout a poté trubičky opatrně stáhněte z formiček.
V menším kastrůlku vyšlehejte bílky s cukrem do hladka.
Přidejte citronovou šťávu i kůru.
Krémem naplňte cukrářský sáček a opatrně s ním naplňte kremrole.
Na závěr posypejte moučkovým cukrem.
Děkuji za recept, konečně něco nového pro mé kremrole. Citronový krém zní osvěžujícně a lákavě.
Je to popravě velmi chutne recept, jen to válcování těsta trochu oříšek, ale výsledek stál za to!
Citronové kremrole vypadají fantasticky! Dobrá inspirace na víkendové pečení, určitě je zkusím.
To zní moc dobře, konečně mám nápad, co udělat s tím listovým těstem, co mám doma. Díky za recept!