Naložit utopence není nic těžkého, ale my vás seznámíme s trochu netradičním receptem.
Suroviny:
6 špekáčků
3 kapie
2 velké bílé cibule
2 snítky kopru
5 stroužků česneku
Na nálev:
1 l vody
½ l octa
2 lžíce cukru krystal
1 lžička soli
1 lžička nového koření
1 lžička pepře
½ lžičky chilli nebo pálivé papriky (lze vynechat)
2 větvičky libečku
Postup:
Přiveďte k varu vodu a svařte v ní všechny přísady na nálev. Buřty rozkrojte a do každého vložte půl kapie, dvě kolečka cibule, kopr a na plátky nakrájený česnek. Do velké sklenice naklaďte špekáčky a proložte je cibulí a zalijte nálevem.
Sklenici uzavřete a nechte 14 dní uležet v chladu.
Náš tip
Navrch sklenice vložte ještě jednu snítku kopru.