Klasické české kynuté buchty plněné povidly jsou oblíbeným moučníkem, který se snadno připravuje a skvěle chutná.
Ingredience:
● 500 g hladké mouky
● 250 ml mléka
● 100 g cukru
● 50 g másla
● 2 žloutky
● 20 g droždí
● špetka soli
● povidla na náplň
● 300 g měkkého tvarohu
● moučkový cukr na posypání
Postup:
Připravte kvásek z trochy vlažného mléka, lžíce cukru a droždí. Nechte vzejít. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout na teplém místě cca 60 min.
Těsto rozválejte a rozkrájejte na čtverce. Na každý čtverec dejte lžičku sladkého tvarohu, zabalte a vytvořte buchty. Naskládejte je do vymazaného pekáče a nechte kynout dalších 30 min.
Pak do každé udělejte důlek a naplňte ho lžičkou povidel. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 25–30 min dozlatova. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Příprava: 120 min
Cena: 120 Kč
Tyjo, to je super nápad na buchty. Dlouho jsem něco takového nepeklala. Už se těším, až to zkusím, doufám že i děti to ocení.
Wow, tohle vypadá skvěle! Určitě si ty buchty vyzkouším upečíst, miluju klasické české recepty. Díky za inspiraci!