Dezert s jahodami a tvarohem bez z mascarpone pečení připravíte ze sušenek.
Ingredience
3 balíčky rodinných BeBe sušenek, 120 g máslo, 500 g tvaroh, 400 ml smetana ke šlehání, 220 g cukru moučky, 50 g želatina, 4 lžíce sirupu, 3 lžičky citronové šťávy, 250 g jahod
Postup
Sušenky rozmixujeme na prášek a nasypeme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Formu na pečení vyložíme papírem a na něj naneseme sušenkovou hmotu.
Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme vyšlehanou smetanu. Přidáme šťávu z citronu, 25 g připravené želatiny a dobře promícháme. Hmotu naneseme na korpus a dáme ztuhnout.
Nakrájíme jahody na čtvrtinky, vyskládáme je na tvaroh a zalijeme druhou částí připravené želatiny, do které přidáme jahodový sirup.