Suroviny:
150 g piškotů
50 g vlašských ořechů
1 bílek
1 lžíce mléka
100 g moučkového cukru
60 g másla
2 lžíce kakaa
Krém:
1 žloutek
60 g másla
1 lžíce rumu
50 g moučkového cukru
piškoty (cca 25 kusů)
Postup:
Nejdřív si rozdrťte piškoty a ořechy. Můžete je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku. Přidejte prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněťte na měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidejte trochu vlažného mléka.
Těsto nechte odležet v lednici asi hodinu. Připravte si krém. Změklé máslo utřete se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr ho opatrně nařeďte rumem. Těsto a krém spárujte a připravte si formičky, můžete použít i ty rozevírací.
Každou formičku naplňte těstem, ve středu nechte otvor, ten naplňte krémem a přiklopte piškotem. Skladujte v lednici, před konzumací je nechte mimo lednici trochu povolit.