Suroviny: 2,5 kg kuřete – celého 65 g mořské soli 500 ml piva v plechu Marináda: 2 špetky sušené cibule, česneku 1 špetka směsi koření chilli con carne 1 špetka mletého černého pepře
Postup: Kuře osolíme, přikryjeme mikrotenovou fólií a dáme na dvě hodiny do lednice. Ingredience na marinádu smícháme v malé misce. Kuře zvenčí i zevnitř dobře opláchneme vodou a osušíme. Pak ho celé potřeme marinádou.
Konce křidélek umístíme tak, aby byly za kuřecím hřbetem. Před grilováním necháme kuře stát v pokojové teplotě 20-30 minut. Otevřeme plechovku a polovinu piva vylijeme. Do horní části plechovky uděláme dva otvory.
Plechovku položíme na pevnou podložku a kuře na ni postavíme tak, že v něm zmizí.
Kuře na plechovce dáme na gril a umístíme ho tak, aby „stálo“ na svých dvou nohou a plechovce. Kuře grilujeme na nepřímém středním žáru 75-90 minut pod zavřeným krytem, dokud vytékající šťáva nebude čirá.
Kuře i s plechovkou (pozor pivo v ní bude velice horké) pak opatrně sundáme z grilu..