Drobné kukuřičné klásky do 10 cm si rozhodně naložte podobně jako okurky. Je to báječná křupavá příloha.
Potřebujete:
✿ 1 kg malých kukuřičných klásků
✿ 1 bobkový list
✿ 3 kuličky pepře
✿ 3 kuličky nového koření
✿ 1 lžičku hořčičných semínek
✿ ½ cibule
✿ sůl
Nálev:
✿ 1 l vody
✿ 300 ml kvasného octa
✿ 25 g soli
✿ 120 g cukru
1. Očištěné kukuřičné klásky vložte do vařící osolené vody (10 g soli na 1 l vody), přidejte koření, nakrájenou cibuli a vařte mírným varem do změknutí klásků. Zkuste je napíchnout, když lehce sklouznou z vidličky, je hotovo.
2. Potom je sceďte, nálev slijte do jiné nádoby a kukuřičky propláchněte studenou vodou. Naskládejte je do čistých zavařovacích sklenic, zalijte ještě horkým nálevem a sklenice uzavřete víčky.
3. Sklenice dejte do zavařovacího hrnce s horkou vodou a po zahřátí na 90 °C je sterilujte 20–25 minut. Pak je hned vyjměte a nechte vychladnout.
Já zrovna nedávno objevila kouzlo domácího zavařování! Tohle je rozhodně recept, který si přidám do sbírky.
Wow, to zní jako skvělý nápad pro příští grilovačku! Miluju vše, co křupe, a naložené klásky budou určitě super ozvláštnění.