Že je pudink nudný? Ale vůbec ne! Přesvědčíme vás o tom.
Ingredience:
500 ml mléka
40 g kakaa
60 g cukru
30 g kukuřičného škrobu
1 lžička vanilkového extraktu
50 g hořké čokolády
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
30 g hořké čokolády
čerstvé lístky máty
Postup:
V hrnci smíchejte kakao, cukr a kukuřičný škrob. Za stálého míchání přilévejte opatrně mléko, aby se netvořily hrudky.
Směs přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte cca 1–2 minuty, dokud nezhoustne.
Odstavte, přidejte pomalu nasekanou čokoládu a vanilkový extrakt. Promíchejte.
Nalijte pudink do skleniček nebo misek. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Poté uložte do lednice alespoň na 1–2 hodiny.
Vyšlehejte pečlivě smetanu s moučkovým cukrem.
Na každou porci naneste šlehačku a ozdobte podle chuti. Lístek čerstvé máty dodá svěží vzhled.
Jej, pudink může být fakt zajímavej! Asi si to zkusím udělat, mám ráda, když je to čokoládové.
Miluju kombinaci čokolády a vanilky, tohle je přesně podle mého gusta. Díky za inspiraci!
Tohle vypadá opravdu lákavě! Ráda bych to zkusila, v poslední době se snažím objevovat nové chutě.