Nekynutá vánočka je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí dopřát tradiční chuť bez dlouhého čekání na kynutí těsta.
Ingredience:
● 400 g hladké mouky
● 150 g cukru
● 200 g másla
● 2 vejce
● 1 prášek do pečiva
● 100 g rozinek
● 100 g nasekaných mandlí
● vanilkový cukr
● špetka soli
● 1 vejce na potření
Postup:
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vejce a propracujeme těsto, aby bylo hladké. Do těsta vmícháme rozinky a nasekané mandle.
Těsto rozdělíme na 6 částí, ze kterých vytvoříme prameny. Vánočku upleteme, přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 min, dokud nebude vánočka krásně zlatá.
Příprava: 1,5 hod
Cena: 120 Kč
Hele, tohle musím zkusit! Vánočka bez kynutí zní fakt dobře, hlavně pro nás, co máme rádi rychlé řešení.
Tahle nekynutá verze vánočky je praktická! Mám ráda, když nemusím čekat na kynutí těsta a výsledná chuť je stále výborná.
Zní to jako skvělá varianta pro nás zaměstnané lidi, co máme málo času. Určitě vyzkouším o Vánocích!