Žádný poctivý guláš se neobejde bez hromady cibule a také piva.
Suroviny:
400 g hovězí kližky
3 lžíce sádla
½ l světlého piva
3 velké cibule
1 lžíce sladké nebo pálivé mleté papriky
3 stroužky česneku
200 ml rajčatového protlaku
½ l hovězího vývaru
½ lžičky drceného kmínu
1 lžíce majoránky
2 krajíce chleba
sůl
Postup:
V hrnci rozpalte sádlo a na něm opečte nakrájenou cibuli. Maso opečte a zaprašte paprikou. Přidejte sůl, česnek, protlak a dobře promíchejte. Nyní maso zalijte vývarem. Přisypejte kmín a pod pokličkou duste zhruba hodinu.
Mezitím guláš podlévejte pivem. Střídku z chleba nadrobte do guláše a přidejte majoránku. Duste dalších 10 minut. Podávejte s čerstvým chlebem nebo knedlíky.
Náš tip
Aby byl guláš co nejtmavší, je zapotřebí dát do něj hodně cibule a osmažit ji dohněda.