Suroviny:
600 g brambor
3 vejce
4 sterilované okurky
středně velká cibule
sůl, pepř, lák z okurek
3 lžíce majonézy
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 lžíce plnotučné hořčice
Postup: Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory, zeleninu i vejce nakrájíme na menší kostičky. Přidáme majonézu, hořčici nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky.
osolíme, opepříme a dle chuti přilijeme lák z okurek. Salát začneme míchat, až když máme všechny suroviny v jedné míse.
Poté mícháme lehce, opatrně odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Nakonec necháme přikrytý salát v chladné místnosti odležet do druhého dne.