K polévce, k sýrům, předkrmům či ke křepelkám můžete podávat úplně ty samé křupavé houstičky, jaké připravuje Zbyněk Merunka. Výborně se hodí třeba i na nedělní ráno či jakoukoli sváteční snídani.
Ingredience: 500 g hladké mouky, půl kostky droždí, vlažné mléko, 1 vejce, půl lžíce cukru
Postup: Všechny ingredience smícháme a necháme půl hodiny vykynout. Vál poprášíme moukou, těsto porcujeme lžící na malé bochánky, které rozdělíme na tři nebo čtyři dílky, z nichž upleteme houstičky.
Můžeme je potřít rozšlehaným vajíčkem, třeba i posypat mákem a hrubozrnnou solí, ale také nemusíme. Zaleží na příležitosti. Pečeme je v předehřáté troubě asi 30 minut. Nejlépe chutnají v den upečení.