Základem je vždycky osmažená rýže, co do ní ale dáte, nebo co si zvolíte k ní, už je otázkou chutí a preferencí.
Suroviny:
400 g jasmínové rýže
3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
hrst nasekané petržele
1 cm nasekaného zázvoru
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce chilli pasty
4 vejce
1 červená cibule
sůl, pepř
Postup:
Česnek nasekejte nadrobno, cibuli nahrubo. Stonky jarní cibulky nakrájejte na proužky. Rozpalte olej v hlubší pánvi a nasypejte na ní cibuli, jarní cibulku, česnek a zázvor a osmahněte. Restujte dvě minuty. Nasypejte do pánve dle návodu uvařenou rýži a promíchejte.
Nyní pokrm zalijte sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou a přidejte chilli pastu. Přilijte do pokrmu vodu a duste pod pokličkou, dokud nebude rýže pěkně osmažená. Usmažte volská oka.
Nakonec do rýže přimíchejte sůl, pepř podle chuti a hrst petrželky. Servírujte s vejcem.