Suroviny na 6 porcí:
800 gramů hovězího masa (krk, nízký roštěnec)
¼ l tmavého piva
2 cibule
1 pórek
2 lžíce sójové omáčky
0,1 l hovězího vývaru
3 hřebíčky
3 bobkové listy
6–8 brambor
1 lžíce hladké mouky
kajenský pepř
olej na smažení
máslo na smažení
sůl, pepř bílý
petržel hladkolistá
kyselé okurky
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, přesuneme i se šťávou do pekáče s pokličkou a zalijeme pivem.
Cibuli a pórek nakrájíme na tenká kolečka (z pórku použijeme jen bílou část) a orestujeme na rozpáleném másle s olejem dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, koření a vše dáme do pekáčku k masu. Zalijeme vývarem.
Brambory nakrájíme na silnější plátky, osušíme je a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi dozlatova. Přidáme k masu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40–60 minut. Podávám s kyselou okurkou, posypané sekanou petrželkou.
.